Германец застрелал општински службеник, па си го одзел животот

 

Денеска во седиштето на локалната самоуправа во северозападниот германски град Хемелн беше убиен претставник на општинската администрација, по што Германецот кој што го извршил злосторот си го одзел животот. 

Полицијата засега не го открива идентитетот на убиецот, додека за жртвата се знае дека се работи за Ридигер Буте, претседател на Заедницата на општините во Хемелн-Пирмонт во сојузната покраина Долна Саксонија, кој бил и поранешен полицаец.

 

најчитано сега