ВМРО-ДПМНЕ: Одбегнувањето дијалог од страна на СДСМ е штетно за Македонија

           

ВМРО-ДПМНЕ повторно ги повикува и СДСМ и членовите на Експертската комисија за расчистување на случувањата пред и за време на 24 декември минатата година пред и во Собранието, г. Љубомир Фрчковски и г-ѓата Рената Тренеска Дескоска на  дијалог и средба на која би се разговорало околу понатамошната работа на Комисијата. Ваквиот повик го повторуваме заради потребата од исполнување на демократските приоритетите на Република Македонија.

          Би сакале да го предупредиме СДСМ дека ваквиот нивен неконструктивен однос ја загрозува препораката на Европската Комисија, за почетокот на преговори со Република Македонија  за полноправно членство.

 

          Потенцираме дека одбегнувањето на дијалогот не е во духот на демократијата и демократските односи помеѓу партиите, но во конкретниот случај е и директно на штета на Република Македонија.

Интегриран текст од реакција на ВМРО-ДПМНЕ.

најчитано сега