Конечно Сноуден доби дозвола за влез во Русија

По неколку неделу барање начини како би можел да го напушти аеродромот Шерметјево во Москва, Сноуден сепак одлучи да остане во Русија, а сега доби и службена потврда дека може да стапне на руско тло. Сноуден побара и привремен азил во Русија а во транзитната зона Шереметјево се наоѓа уште од 23јуни кога таму дојде од Хонг Конг.

 

најчитано сега