САД: Отворена прва аптека за продажба на марихуана

 

Во Вашингтон беше отворена првата аптека во која што може да се купи чиста марихуана, Во истата покрај лековитата дрога, може да се набават и бонбони и пијалоци кои содржат марихуана. Производите се создаваат во самата аптека, а можете да се консултирате и со медицински експерти кои што ќе ви бидат на располагање 24 часа на ден. Пациентите со одредени заболувања ќе можат да набават марихуана во максимум од 56 грама месечно. Продажбата ма марихуана за медицински цели беше легализирана во Вашингтон по гласањето во 2010 година.

најчитано сега