Забрана за „Златна зора“ да донира крв

 

На членовите на неофашистичката партија Златна Зора им било забрането да донираат крв во грчките државни болници. Ваквата одлука ја донел синдикатот на вработените во болниците, кои порачале да се биде внимателен во врска со ваквата акција. Ваквата постапка е направена во обид да се спречи акцијата за донирање на крв на неонацистите и истата да се претвори во „славење на национална и расна чистота“. 

ФОТО: евести.мк

 

најчитано сега