Давитковски: Партискиот инает ја урна Комисијата

 

Инаетот на партиите ја урна Комсијата за 24 декември. Претседателот во оставка, Борче Давитковски, во интервју за 24 Вести вели дека партиите не можеле да се усогасат по што морал да се повлече

„Оставка поднесов бидејќи се ставив во ситуација 4 спрема 1 да ме надгласаат. Тоа е нешто невообичаено, и едната и другата партија не сакаа да го изгласаат извештајот“ - вели Давитковски

Тој додава дека е разочаран што не се завршила работата, бдејќи како што рече, извештајот бил многу добар


ВИДЕО: 24 Вести

 

најчитано сега