Силна експлозија одекна на пекиншкиот меѓународен аеродром „Шоуду“

Силна експлозија денеска одекна на пекиншкиот меѓународен аеродром „Шоуду“, соопшти ИТАР-ТАСС, повикувајќи се на кинеските државни медиуми.

Информации за причината за експлозијата, како и за жртви и настрадани, засега нема.

Повикувајќи се на очевидци кинеските агенции соопштуваат за заглушувачка експлозија на Терминалот 3 на пекиншкиот аердром.

Според изјава на микроблогот Сина Вејбо, дадена за Кинеската централна телевизија, маж активирал пакет со барут точно пред излезот на делот „Пристигнати" на меѓународните линии, допплнуваат британските медиуми

најчитано сега