Џафери на „Александар Велики“ ќе ги пречека мировниците од мисијата ИСАФ

Денеска министерот за одбрана Талат Џафери на аеродромот „Александар Велики“ во Скопје ќе ги пречека мировниците од АРМ кои се дел од мировната мисија ИСАФ во Авганистан.

Се работи за 156 старешини и професионални војници од мешан етнички и полов состав кои за време на мисијата извршуваа различни должности од кои најзначајната и најодговорната беше обезбедување на главниот штаб на мисијата ИСАФ во Кабул, Авганистан. 

ФОТО: Канал 5

најчитано сега