50.000 семејства во Торонто без електрична енергија поради поплавите

50.000 семејства сè уште се без струја во Торонто откако градот се дави во вода.

Градоначалникот Роб Форд ги повика локалните жители да ја намалат потрошувачката на струја, бидејќи и снабдувањето е многу слабо. 

Властите во Канада ветија дека ситуацијата набргу ќе биде решена.

ФОТО: Новини

најчитано сега