Жељко Комшиќ го презема претседавањето со Претседателството на БиХ

Хрватскиот член на Претседателството на БиХ Жељко Комшиќ од денеска и во следните осум месеци ќе претседава со оваа институција.

Комшиќ на оваа функција ќе го замени претставникот на српската заедница Небојша Радмановиќ.

Комшиќ е роден на 20 јануари 1964 година во Сараево.

ФОТО: Нетпрес

најчитано сега