Се обидел да се обеси пред Влада бидејќи му изгорела куќата

Црногорец синоќа се обиде да се обеси на бандера пред седиштето на Владата на Црна Гора во Подгорица, но во таа намера бил спречен од случаен минивач и од полицаец од владиното обезбедување.

Несудениот самоубиец Дејан Гашиќ се решил на ваквиот чекор во знак на очај, бидејќи повеќе од еден месец заедно со сопругата и осумте деца живее пред зградите на Владата и на Собранието на Црна Гора, откако при пожар остана без својот дом.

Сите досегашни барања на Гашиќ за помош од надлежните служби за решавање на неговото станбено прашање и за прехранување на семејството не вродиле со плод.

По неуспешниот обид за самубиство Гашиќ во свесна состојба е пренесен во Клиничкиот центар во Подгорица.

најчитано сега