2.400 авиони го прелетаа Балканот во една вечер

Контролата на летање на Србија и Црна Гора изминатава ноќ регистрира рекорден број од 2.400 прелети на патнички авиони над територијата на балканскиот регион.

Оваа Контрола на летање го регулира воздушниот сообраќај над Србија, Црна Гора, над дел од Јадранско Море и во 55 отсто од повисокиот воздушен простор над БиХ во најпрометните часови.

Кнтролата и во наредните месеци очекува пораст на сообраќајот, така што во деновите на викендот во текот на август ќе има и до 2.500 прелети на авиони во еден ден, односно повеќе од 180 во најпрометните часови.

најчитано сега