Практично и забавно - туристите ќе го шетаат „Скопје 2014“ со електромобили

Вчера на седницата на Советот на Град Скопје беше донесена одлука, градот да купи десет електромобили, со кои граѓаните и туристите ќе го шетаат центарот на Скопје.

Оваа идеја е во рамки на проектот „Скопје 2014“, и според замислата на Град Скопје, новите електромобили ќе им овозможи на скопјани и на туристите да ги разгледаат новите градби и споменици во центарот на градот.

најчитано сега