Египет остана без главен обвинител - Мегид Махмуд си поднесе оставка

Мегид Махмуд човекот кој беше назначен на функцијата главен обвинител на Египет денеска си поднесе оставка а истиот беше принуде на ваквата одлука поради изборот за претседател на исламистот Мохамед Морси. Тој претходно на оваа функција беше назначен од Хосни Мубарак. Апелацискиопт суд меѓутоа, го врати Махмуд на должноста во вторникот, што од друга страна се наложи да биде отстранет главниот обвинител Талат Абдула, назначен од Мохамед Морси.

Либералната опозиција го обвинуваше Абдула за пристрасност во полза на исламистичката влада.

најчитано сега