Монд: САД имаат големи шанси да го вратат Сноуден

САД имаат се поголеми шанси да си го „приберат“ Едвард Сноуден, посочува весникот „Монд“.

Поранешниот консултант на Агенцијата за национална безбедност, кој прошири тајни информации, веќе 10 дена се наоѓа во транзитната зона на ародромот „Шереметјево“ во Москва.

Тој од 21 земја побара политички азил, но одбивањата почнаа да му се враќаат.

Инаку, вчера Сноуден првпат прозборе преку писмо и изјави дека ннеправедно е гонет и дека има уште многу информации кои може да ги изнесе во јавноста, за времето кога бил соработник на ЦИА.

 

најчитано сега