Чудна казна: Жена од Кина принудена да си ја посетува мајката два пати месечно

Кинеска беше обврзана од кинески суд да ја посетува својата 77 годишна мајка најмалку еднаш на секои два месеци. Пресудата е во согласност со новиот закон за заштита на возрасните Кинези. 

Седумдесет и седум годишната Чу од градот Уси, во источниот дел на земјата, покрена судски процес против својата ќерка и нејзиниот сопруг, поради тоа што не ја посетувале. Семејството одлучило да не ја посетуваат жената, откако таа решила да живее со нејзниот син со кого брачниот пар бил во лоши односи. 

Доколку не ја испочитува судската одлука ќерката на госпоѓа Чу ќе биде парично казнета.

 

најчитано сега