„Викиликс“ на Асанж ќе учествува на парламентарните избори во Австралија

Австралиската изборна комисија ја регистрира партијата „Викилкс“ за учество на парламентарните избори, закажани за 14 септември.

Партијата има намера да предложи свој претставник на изборите за Горниот дом и од државите Нов Јужен Велс и Западна Австралија. 

најчитано сега