Куркулас и Хабер зборувале за ситуацијата на Македонија

Денеска, грчкиот заменик министер за надвoрешни работи Димитрис Куркулас оствари средба со заменик шефот на германската дипломатија задолежена за европски прашања Емили Хабер.

Од грчкото Министерство за надворешни работи информираат дека на средбата, меѓу другото, е разговарано, и за Македонија, Турција, ситуацијата во Западен Балкан, и за грчкото претседателство со Европската унија следната година/

Сеуште не се објавени детали за средбата Куркулас - Хамер.

најчитано сега