Мандела ги отвори очите - здравствената состојба му се подобрува

Нелсон Мандела сеуште е во болница каде се бори за живот, но засега состојбата му се подобрува.

Иако во еден момент бил приклучен на апарати, a светските медиуми пишуваа дека веројатно ова е крајот за Мандела, сепак неговата состојба е подобра.

Тој ги отворил очите и во еден момент нешто проговорил.

најчитано сега