Поскапе поевтинувањето на струјата

Струјата поевтинува за 4,48%. Наместо 5,24% колку што вчера предложија регулаторите, денеска излегоа со конечна одлука со намалува за 4,48%

Ова е конечната одлука на регулаторите која ќе биде вкалкулирана во сметките за струја за јули.

Корекцијата доаѓа по реакциите на енергетските компании кои вчера доставиле дополнителни документи што им ги побараа членовите на регулаторната комисија за енергетика за утврдување на максимален приход.

најчитано сега