Кривопаланчанец шверцувал текстилни производи на Деве Баир

29-годишниот А.С. од Крива Паланка во текот на мај и јуни по претходен договор со повеќе лица од Скопје, преку Граничниот премин „Деве Баир“ со патничко возило сопственост на бугарски државјанин, во повеќе наврати пренесувал текстилни производи во вредност од 565.000 денари, избегнувајќи ја царинската контрола и плаќањето на царински и даночни обврски, а потоа стоката ја складирал во неговиот дом со намера да ја дистрибуира до лицата.

 

 

најчитано сега