Битолчанката Катерина најбрза на трката со штикли

Катерина Михајловска од Битола победи во трката на штикли на Широк сокак во Битола.

Оваа година, на трката учествуваа натпреварувачки од цела Македонија, а се очекува следната година настанот да прерасне во меѓународен. Услов за учество во трката беше висината и ширината на потпетиците, односно тие не смееа да бидат пониски од 8 сантиметри и пошироки од 2 сантиметри. 

најчитано сега