Лидерот на СДСМ му ја честиташе победата на Еди Рама

Лидерот на СДСМ Зоран Заев денеска упати честитка до претседателот на Социјалистичката партија на Албанија, Еди Рама, за победата на парламентарните избори.

- Вашата победа е победа за целото социјалистичко и социјадемократско семејство, особено во регионот на Балканот“, вели Заев во честитката.

- Ние веруваме дека ќе биде успешен премиер на Албанија, водејќи ја води државата кон мир, просперитет, економски раст и европската интеграција, додава Заев во честитката.