Австралиски министер лажно изјавил дека Мандела е мртов

Гери Греј австралиски министер по грешка пренел за смртта на мелсон Мандела, по што морал да се извини на јваноста за ваквата погрешна информација. Греј изјавил за смртта на апартхејдот во Јужна Африка дека е мртов на една свечена вечера во зградата на парламентот на Австралија. 

„Длабоко ми е жал за ваквата погрешна константација и се извинувам од срце. Мислев дека ваквата информација е сигурна“, пишува во соопштението на Греј испратено до јавноста. 

 94-годишниот Нелсон Мандела, во моментов се наоѓа во критична состојба и е поврзан на апарати за одржување во живот.

најчитано сега