Македонија и Турција ќе потпишат меморандум за соработка

Денеска Македонија и Турција ќе потпишат меморандум за соработка во областа на земјоделието.

Меморандумот ќе го потпишат министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски кој инаку е во дводневна посета на Анкара и министерот за храна, земјоделство и сточарство на Република Турција Мехди Екер.

Димовски ќе  средба и со министерот за шумарство и водостопанство на Република Турција Вејсел Ероглу.

ФОТО: Влада 

најчитано сега