Секоја вечер во Кавадарци ќе нема вода

Поради постојаното зголемување на потрошувачката на вода предизвикано од високите температури во Кавадарци е воведена рестрикција на водата за пиење.

Станува збор за контролирана редукција од еден до пет часот по полноќ.

Целосен прекин во водоснабдувањето во траење од час до два часа е можен само кај оние кои живеат во повисоката зона во градот или на повисоките катови во станбените згради.

ФОТО: Кафепауза

најчитано сега