Фејсбук со уште еден новитет - се воведуваат „фотокоментари“

Фејсбук почна да воведува една нова опција - фотографии во коментари, односно можност да се коментира со фотографија наместо со зборови.

Наскоро таа опција ќе се појави кај сите кои пристапуваат на страницата преку компјутери и смартфони.

Додавање на таа опција вклучува нова икона за камера на десната страна на  местото за текст во кој сте пишувале коментари. Со кликање на неа ви се дава можност за поставување фотографии.

најчитано сега