Филип Рикер дoаѓа во Македонија

 

Денеска во посета на Република Македонија доаѓа заменик помошникот на државниот секретар на Соединетите Американски Држави надлежен за европски и евроазиски прашања Филип Рикер.

Според агендата, поранешниот американски амбасадор во Македонија ќе се сретне со претседателот Ѓорге Иванов. 

најчитано сега