Утре Гевгелија ќе се спаси од досадните комарци

Утре во период од 5 до 8 часот наутро ќе се изврши авиопрскање за заштита од комарци на подрачјето на Гевгелија.
Со авиопрскањето против комарци ќе бидат опфатени реоните на градот Гевгелија и населените места Богородица, Мрзенци, Негорци и Миравци.
 
Одгледувачите на пчели се предупредуваат за време на прскањето да преземат мерки за заштита на пчелите од помор, а на граѓаните им се препорачува прозорците и вратите од домовите да бидат затворени.
 
ФОТО: Факултети
 
 

најчитано сега