Грција на нозе: Масовен штрајк за затварањето на државните медиуми

Грција денеска е парализирана од 24-часовен штрајк кој го организираат двата најголеми грчки синдикати поради затворањето на Грчката државна радио телевизија.

Грција е во целосен информативен мрак бидејќи во штрајкот учествуваат вработените во државните и приватни медиуми. Штрајкуваат и новинарите во печатените изданија – весници и списанија.

 

Вработените во медиумите предупредија дека протестите ќе траат додека Владата не ја повлече одлуката за затворање на грчката национална радио и телевизија ЕРТ. 

ФОТО: А1.он

најчитано сега