Најдобриот фудбалер на планетата не плаќал данок?

Најдобриот фудбалер на планетата се сомничи дека е вмешан во даночна измама, со што ја оштетил државата за повеќе од четири милиони евра. Покрај него, во измамата за даночно затајување е вмешан и неговиот татко Хорхе Меси. Периодот од 2007 и 2009 година фудбалерот ги „фризирале“ податоците за годишните приходи со цел да бидат ослободени од плаќањето на високите даноци. Засега нема изјава од страна на најдобриот играч за ваквото обвинение. 

 

 

најчитано сега