НАСА со ново откритие: На Марс некогаш имало вода!

Роверот на НАСА откри дека некогаш на оваа Црвена планета постоела вода. 

Девет години стариот робот Кјуриосите откри дека на Марс има камења по кои некогаш поминувала вода, според нивниот состав.

Претходно, Кјуриосити откри камења со глина, но сепак од НАСА велат дека ова е најдобар пример за тоа дека некогаш постоела вода на Планетата.

 

најчитано сега