Џиновски комарци ја нападнаа Флорида

Џиновски комарци кои се дури 20 пати поголеми од обичните и се закануваат на Америка. Овие комарци се појавиле во Флорида, а властите предупредуваат дека се особено агресивни и големи комарци кои се опасни за луѓето.

Овие комарци дошле со невремето кое деновиве ја зафати и Америка.

Една од добрите страни е тоа што не пренесуваат некаков опасен вирус или зараза.

најчитано сега