Новинарска екипа нападната пред општина Центар

Новинарската екипа на Сител, пред малку била нападната пред општина Центар. Дваесетина граѓани кои дошле за да го поддржат Жерновски да ја протурка точката со која ќе се избрише од урбанистичкиот план црквата Свети Константин и Елена и се нафрлиле на новинарката која си ја вршела работата. И забраниле да снима и побарале од неа да им се легитимира. За среќа, полицијата била во близина и вендаш интервенирала и успеала да ја извлече новинарката. Во моментов, пред општина Центар има стотици граѓани од здружението Веритас како и дваесетина поддржувачи на Жерновски

најчитано сега