Жителите на Чаир најавуваат масовни протести - еве зошто се револтирани

Новиот урбанистички план на Општина Чаир може да стане многу промлематичени да ги заостри одонсите меѓу жителите и општинските власти, сметаат дел од жителите на Чаир, објавува порталот на албански јазик Алмакос.

Алмакос, повикувајќи се на свои извори, дознава дека голема група жители од оваа оштина бараат од општинските власти на Чаир да престанат новите градби, кои, како што тврдат тие, ќе бидат изградени над зелените површини.

Според Алмакос, граѓаните на Чаир најавуваат и масовни протести против овие градби кои се опфатени во урбанистичкиот план на општината.

 

Овие денови, објавува порталот, се зголемува бројот на револтираните од овие нови градби кои не се во согласност со урбанистички план на Скопје. 

ФОТО: Радио Слободна Европа

најчитано сега