Првата жена која отпатува во Вселената сега ќе оди на Марс

Валентина Терешкова која стана првата жена која отпатува во Вселената на само 26-годишна возраст сега ќе отпатува и на Црвената планета.

Имено, Русинката објави дека е спремна уште еднаш да направи подвиг и да отпатува овојпат на Марс.

Таа стана национална хероина кога на 26 години во 1962 година беше првата жена која отиде во Вселената.

 

 

најчитано сега