Красниќи формира нова партија

 

Претседателот на косовското Собрание и поранешен генерален секретар и еден од основачите на Демократската партија на Косово најави дека во текот на летото ќе формира нова политичка партија. 

Учествувајќи во емисијата Рубикон на КТВ Красниќи рече дека за него повеќе нема место во партијата, која ја формирал и оти нема иднина за ДПК без демократски промени во неа. Тој додаде дека со таква структура на партијата тешко е дека Тачи ќе ги добие изборите. 

 

најчитано сега