И денеска продолжува дијалогот Белград-Приштина

И денеска во Брисел продолжуваат преговорите помеѓу Белград и Приштина.

На дневен ред денеска се нормализацијата на односите меѓу двете земји, како и енергијата и телекомуникациите.

Инаку, рокот за решавањето на овие прашања е 16 јуни.

 

најчитано сега