Четири најопасни хемикалии кои ви го уништуваат мозокот!

Да го изгубите здравиот мозок е страшна работа, но поради наметнатите хемикалии, заканата од функционирањето на мозокот и уништувањето на клетките е сеуште присутна.

Ова се потенцијално најуверливите причинители на наштетување на умот, но добрата вест е тоа што постојат начини како да се избегнат.

Флуор

Одлуката за додавање на флуор во повеќе јавни состави на плитката вода, како начин на борба против кариес можеби предизвикала најголема опасност, или влијание на мозкот на луѓето во некои од државите во светот.

Fluor Action Network извести за истражувањето кое открило дека fluorid е поврзан со нискиот коефициент на интелегенција, дури и до граница до која се додава флуор во американските залихи на вода. Се на се FAN изјави дека веќе во 34 студии сега флуорот во водата е поврзан со нискиот коефициент на интелегенција кај луѓето, додека многу други студии го поврзуваат флуоридот со потешкотии во учењето и паметењето, феталното оштетување на мозокот, и изменетите неуробихевиоралните функции.

Една студија под покровителство на UNICEF утврдиле дека IQ се намалува во однос на нивото на флуоридот во водата. Со само 0,88 mg/l е почетното ниво на кое се влијае на нивото на интелегенција, а истата оваа количина ја пијат повеќе од 200 милиони Американци секој ден.

Тешки метали

Тешките метали се посебно злобни токсини кои не можат лесно да се отстранат, но се вообичана појава во мозокот кај милиони луѓе благодарение на вакцините, стоматолошките зафати, земјоделските хемикалии, рибите, пилињата и уште во многу други индустриски производи.

Живата на пример може да предизвика оштетување на мозокот особено кај новороденчињата во развој, кој во тој период ја развиваат крвно-мозочната бариера, а истите постојано се изложени на вакцини, кои се вбризгуваат во нивното тело за краток период.

Експертите предупредуваат дека токсичните метали може да предизвикаат широк спектар на поврзани болести на мозокот, вклучувајќи ка и Алцхајмерова  болест, аутизмот, амиотрофната латерална склероза, мултиплесклерозата, Паркинсовата болест, и неуролошките болести.

За да се осигурате од идни труења од тешките метали, избегнувајте вакцини против грип, пломби од жива, и останати хемикалии.

Вештачки засладувачи

Желбата за нула калории во слатките производи резултира со големи токсични супстанци во истите кои можат да предизвикаат оштетување на мозокот. Тие се наоѓаат во газираните пијалоци, јогуртот, гумите за џвакање, водата со вкус, житариците, и производите без шеќер.

Аспартамот настанува како генетски модифицирана бактерија E.Coli и се залепува за канализациската вода, а секретот на бактерии е бела супстанца аспартам.

Тој е комбинација од хемикалии односно аспартамски киселини, метанол а научниците го имаат ставено на самиот крај на токсичност. Кога тој се разградува се отвора хемиски спој кој предизвикува тумор.

Мононатриев глутамат (MSG)

MSG е облик на концентрирана сол која се додава во храната за да се подобри вкусот. MSG за прв пат е користен во воените оброци, со цел да се подобри вкусот на храната. Но наскоро е усвоен од страна на целокупната прехрамбена индустрија.

Доктор Blaylock истакнат неурохирург и авторитет на подрајчето на стимулирани токсини, откри дека тивко уништување на мозокот, а со текот на времето забележал и оштетување на големи делови на мозокот кои довеле до Алцхајмерова и Паркинсовата болест и многу други болести.

 

Најдобар начин е да престанете да јадете прехрамбена храна, или да ги побарате состојките воглавно како mononatrijev glutamate или ekstrakt kvasac.   

10.10.2014 - 18:20


 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега