(ВИДЕО) Предизборна реторика: Жерновски вети градника но нема да ја гради

 

Градоначникот на Центар уште пред стартот на изборната програма вети дека ќе изгради градинка во општина Центар. Сепак, тоа ветување, не го оствари, бидјеќи општината немала пари. Истовремено, во општина Центар двојно се зголемуваат средствата за привремени вработувања, за кои советничката група на опозициската ВМРО-ДПМНЕ обвини дека ќе служат за „вработување на партиските војници. Еве ја изјавата на ЖЕрновски дадена на 21 декември минатата година. 

Ова е изјавата која Жерновски ја даде пред 2 дена

ВИДЕО: YouTUbe сервис на A1on

 

најчитано сега