Бугарскиот Парламент ги замрзна платите на пратениците

 

Бугарскиот Парламент со 216 гласови „за“ и еден „против“ ја изгласа одлуката со која во наредните шест месеци се оневозможува зголемување на платите на парламентарците и бирократите во 27 државни институции на земјата.

Се работи за за мерки за солидарност со сиромашните граѓани и мерките за борба против економската криза во земјата.

ФОТО: Нетпрес 

 

најчитано сега