Полициска акција на тромеѓето Франција-Швајцарија-Германија против албанската мафија

Против албанската мафија, во регионот околу Мулуз беа вклучени повеќе од 200 полицајци, а притоа беа уапсени 40 лица на Мулуз и тројца на германската територија за кои се сомничи дека шверцувале дрога. 

Според Реми Кутан обвинителот од специјализираната меѓурегионална правосудна јурсидкција, во акцијата биле запленети и околу 50 килограми на средства за пресекување (мешање) на дрогата.

Оваа албанска мафија претходно се развиваше на територијата на Швајцарија, пред да се разграни и одомаќини во Франција.

- Сите уапсени лица за кои се сомнева дека се вмешани во шверц со дрога се ставени во притвор во регионот на Мулуз и тие ќе треба да се појават пред обвинителот до крајот на неделата. Минатата есен беше спроведена една слична ваква акција на француската полиција во која беа уапсени околу триесетина лица. 

најчитано сега