Сообраќајка во Хрватска - „Побрзајте мама не успеав да ја спасам, ги спасив брат ми и внукот“

И покрај страшната сообраќајна несреќа која што се случила на автопат во Хрватска, дваесетгодишниот Оливер П. Сепак успеал да остане присебен и да ги спаси неговиот брат и внук. Во запаленото возило со швајцарски таблички кое слетало во одводен канал починала неговата мајка четириесет и осумгодишната П.В која била приклештена на седиштето.  Кога доаѓале пожарникарите тој почнал да вика:

„Побрзајте помогнете ми. Мама не успеав да ја спасам, брат ми и внук ми ги спасив“.  

 

За среќа нејзините син триесетгодишниот син Зоран и 2,5 годишното внуче биле спасено поради присебноста на Оливер.

најчитано сега