Врнежите предизвикаа хаос во сообраќајот во Прага

Најголемиот дел од линиите во јавниот превоз во Чешка се затворени, а собраќајниците низ градот беа целосно блокирани од автомобилите кои чекаа во долги редици, поради зголемувањето на нивото на реката Влтава. Беа пуштени неколку нови трамвајски и автобуски линии, но и тоа се покажа како недоволно. Станиците во подзменото метро беа затворени, а според метеоролозите врнежите постепено ќе престануваат и се очекува сообраќајот во метрополата целосно да се нормализира до петок. 

 

 

најчитано сега