Стотина повредени во верижен судар во Кина

Во Кина на автопатот во близина на градот Мадјанг, во верижен судар учествувале 56 возила при што досега се евидентирани околу 95 лица. Најголем дел од возилата во сообраќајката биле камиони, а причините за истата засега не се утврдени. Поради сообраќајката целиот сообраќај бил во застој при што се создала колона на возила долга и по неколку километри. 

 

 

најчитано сега