Албанец улови туна тешка 270 килограми

Риба од видот туна, со тежина од 270 килограми завршила во мрежа на албански рибари во Драч.

Ова е најголема туна до сега уловена од албанските рибари во водите на Јонско Море.

Во мрежите на рибарот имало уште десет туни тешки од 70 до 150 килограми.

ФОТО: Идивиди

најчитано сега