Покренато обвинение против убиецот на британскиот војник

Британското јавно обвинителство покрена и официјално обвинение против едниот од убијците на британскиот војник.

Се работи за 22-годишниот Мајкл Абедовабе кој има потекло од Нигерија и е виновен за смртта на британскиот војник.

Тој беше уапсен минатата среда, а денеска и официјално се покрена обвинение против него откако излезе од болница каде лежеше бидејќи беше ранет од страна на еден од полицајците.

најчитано сега