Подобрена структурата на војската на Грција

Владиниот совет за прашањата за надворешни работи и одбрана на Грција едногласно ја одобри новата структура на вооружените сили на земјата. 

 

Новата структура на грчките вооружени сили е усогласена со барањата на меѓународните кредитори за намалување на воените трошоци и предвидува преструктуирање на одредени единици и намалување на персоналот. 

 

- Нема да купуваме нови системи на оружје, туку ќе се дејствува на одржување на сегашната воена техника со потребните резервни делови и опрема, рече Панајотопулос, министерот за одбрана на Грција.

најчитано сега