Ако изневерите некого следува каменување до смрт

Според новите закони во Иран, сепак останува правилото и од претходниот законик дека следува каменување до смрт ако изневерите некого.

Имено, осудениците во Иран најчесто се бесат, а оваа казна со каменување до смрт следи ако е извршено неверство.

Западот остро се спротивставува на оваа одлука.

ФОТО: Нетпрес

 

најчитано сега