Тирана и Истанбул потпишаа договор за соработка

 

Берзите во Тирана и во Истанбул потпишаа договор за соработка.

Договорот се потпиша во присусство на албанскиот премиер Сали Бериша, на економскиот форум во албанската престолнина, посветен на енергетиката, пренесе БТА.

- Договорот ќе го искористи слободниот капитал на албанските претприемачи. Убеден сум дека тоа е најсигурниот начин за инвестиции, рече Бериша.

 

најчитано сега